sâmbătă, 16 mai 2009

A început construcţia Monumentului Holocaustului în scuarul Brezoianu

În Bucureşti se întâmplă urmatorul scenariu (dat pe repeat, alţi copaci, alte betoane, dar aceeaşi idee cretină): se ia un spaţiu verde care mai rezistă eroic printe străzi asfaltate prost şi maşini parcate alandala, se iau câţiva oameni pe care statul îi investeşte cu PUTERE DE DECIZIE fără să le faca un control psihologic în prealabil (sau măcar un test de cultură şi bun-simţ) şi din combinaţia asta rezultă monştri. Se spune cu tam-tam că proiectul e unul cultural, populaţia tace că deh "ţara are nevoie de cultură dom'le" şi e comunism all over again: idee bună în teorie, dar care merge cum nu se poate mai prost în practică.

Concret, avem scuarul verde dintre str. Lipscani, str. inginer Anghel Saligny şi str. Mihai Vodă (sigur îl ştiţi, e părculeţul de la capătul străzii Brezoianu, pe lângă Expirat) unde era în plan din 2006 să se construiască Monumentul Holocaustului. Ei, acum avizul s-a dat (normal, după ce s-a început defrişarea), scuarul e împrejmuit şi peste puţin timp se împânzeşte locul de betoniere. 



Scurt pe 2, noi vrem să protestăm. Mâine e stabilită o întâlnire cu cei de la Eco-civica, o să vedem ce reuşim după. Dacă vreţi să vă alăturaţi (and by all means, we need people) ridicaţi 2 degete şi vă anunţăm noi când se organizează ceva concret. 

Niciun comentariu: